fbpx

Sodraus skonio šokoladiniai sausainiai

Burnoje tirpstantys sausainiai praturtinti sodriu šokolado skoniu. Receptas itin lengvas ir patikrintas – puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.

Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Geriausiam rezultatui – naudokite Mooso liniuotes, kurių pagalba visi sausainukai bus vienodo storio.

išskirtiniai lengvai pagaminami, sodraus skonio šokoladiniai sausainiai - receptas

Ingredientai

  • 125 g nesūdyto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 50 g kiaušinių (1 vidutinis kiaušinis)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 30 g kakavos (kuo didesnio proc.)
  • 210 g kvietinių miltų
  • Šlakelis pieno (neprivaloma)

Gamybos žingsniai

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Plakite tol, kol masė taps puri ir cukrus maksimaliai ištrips.
  2. Į masę supilkite kiaušinį ir plakite tol, kol masė susijungs ir taps vientisa.
  3. Suberkite druską, kakavą ir pusę kiekio miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Jei tešla per kieta – įpilkite šiek tiek pieno. Šiame etape galite naudoti stalinį mikserį (pvz. KitchenAid) su K formos antgaliu.
  4. Tešlą padalinkite po lygiai į dvi dalis ir suvyniokite atskirai į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve 30-60 min atvėsti.
  5. Atvėsusią tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Norėdami užtikrinti vienodą tešlos storį, naudokite Mooso tešlos liniuotes.
  6. Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais arba kakava – tai palengvins sausainių formavimą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš kepdami suformuotus sausainukus atvėsinkite juos šaldytuve.
  7. Kepkite 170C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 10-13 min. Prieš ragavimą leiskite pilnai atvėsti.

Paskutiniai patarimai

  • Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje. Ar tešla tinkama sausainių formavimui galite spręsti pagal jos konsistenciją – jei tešla trukinėja, dar palaukite.
  • Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus, kurį paskiau perkelkite tiesiai į skardą.
  • Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų. Tokie miltai bei papildomai naudojama soda ar kepimo milteliai lems sausainių pūtimąsi ir paveikslėlio išsikraipymą.
  • Jei tešla limpa prie formelių – nepagailėkite miltų ar kakavos. Formelę merkite į miltus ar kakavą, nupurtykite perteklių ir spauskite tešlą.
  • Sausainius kepkite į skardą įtiesdami kepimo popierių arba perforuotą kilimėlį.
  • Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius.

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis
Į viršų